Fysiotherapeut

Fysiocenter Bladel

Mastbos 2
5531 MX Bladel
0497-820216
Email: info@fysiocenterbladel.nl
Website: www.fysiocenterbladel.nl

De praktijk


Fysiocenter Bladel is een jonge praktijk, opgericht op 1 september 2011 door Ronald Dirkx. Sindsdien is de praktijk snel uitgegroeid tot een praktijk met zes medewerkers. We zijn gevestigd in hetzelfde gebouw als Fitcenter Bladel. De praktijk heeft een eigen ingang aan de andere zijde van het gebouw, gelegen aan de Mastbos 2. De praktijk beschikt over een eigen balie, wachtruimte, vier ruime behandelruimten en een oefenzaal van ruim 60m2 op de begane grond. Hiernaast kan nog steeds gebruik gemaakt worden van de faciliteiten van de sportschool. Zeker voor langdurige revalidatie trajecten waarbij naar sporthervatting wordt toegewerkt kan dit een goede aanvulling zijn. Hierdoor kan aan iedereen optimale zorg geleverd worden, van jong tot oud, van recreatief sporter tot topsporter.
Graag introduceren we, voor degene die ons nog niet kennen, onze therapeuten en hun specialisaties. De eigenaar Ronald Dirkx is algemeen fysiotherapeut, master manueel therapeut, MSU echografist en heeft als aandachtsgebied schouderklachten. Ruud van der Horst is algemeen fysiotherapeut. Hij volgt momenteel de opleiding tot master sportfysiotherapeut in Utrecht en heeft als aandachtsgebieden sportrevalidatie van enkel- en knieklachten, orthopedische revalidatie en dry needling. Matthijs Reedijk is algemeen fysiotherapeut, master manueel therapeut, MSU echografist en heeft als aandachtsgebieden schouderklachten en actieve revalidatie
Lisanne Wilting is algemeen fysiotherapeute en heeft daarnaast de Sporthogeschool in Tilburg afgerond. Haar aandachtsgebied is actieve revalidatie. Maartje van de Ackerveken – Panjoel is ook algemeen fysiotherapeute en heeft diverse bijscholing gevolgd in de actieve revalidatie van schouder en knie en specialiseert zich momenteel in de lymfedrainage. Anky van de Wiel heeft zichzelf na de opleiding tot algemeen fysiotherapeute gespecialiseerd in de ouderen zorg en is geriatrie fysiotherapeute.

In verband met onze interesse en specifieke bijscholing in sportfysiotherapie en sportrevalidatie zijn we samenwerkingsverbanden aangaan met sportclubs uit de regio. Om die reden ook het contact met BC Bladel. We vinden dat de sporters in de regio zorg op maat mogen verwachten en hieraan ontbreekt het nogal eens. Niet alle sportblessures hoeven door de sportfysiotherapeut en/ of manueeltherapeut behandeld te worden. Soms is het stellen van een ‘diagnose’ al genoeg om met wat adviezen de sporter te helpen. Daarnaast werken we samen en hebben verschillende contacten en met (sport)artsen, specialisten en sportmasseurs.
Onze doelstelling is om mede een coördinatie functie te vervullen waarin de zorg opgesplitst wordt in:
1. Sportfysio- manueel therapeutische zorg;
2. Adviezen naar sporter en/of trainer;
3. Zorg door (sport) masseur;
4. Specialistisch onderzoek in het ziekenhuis door sportarts/ orthopedisch chirurg.
Hierin is de sportfysiotherapeut en/ of manueeltherapeut steeds meer de coördinator geworden door de directe toegankelijkheid die er is voor de fysiotherapie sinds 2006.
Sportspreekuur (op afspraak):
Er wordt wekelijks een sportspreek (half)uur gehouden op maandagavond tussen 18.30-19.30 en op de dinsdagavond tussen 18.30-19.00. Het spreekuur is zowel voor acute klachten als voor chronische klachten. De tijden kunnen veranderen. Up-to-date tijden staan altijd op de website. Sporters kunnen in dit uur een vrijblijvende afspraak maken, welke ongeveer 10-15 minuten zal duren, mede afhankelijke van het aantal afspraken die avond. Tijdens het sportspreekuur wordt een diagnose gesteld en de ernst van de blessure ingeschat. Daarna wordt gekeken welke zorg bij de desbetreffende blessure noodzakelijk is. Het spreekuur is vrijblijvend, er zijn voor de leden van BC Bladel dus geen kosten aan verbonden. Er vindt echter geen behandeling plaats. Wanneer besloten wordt toch een sportfysio-manueel therapeutische behandeling te starten zal het screeningstarief in rekening worden gebracht. Dit is om administratieve redenen de beste keuze dan. Dit gebeurd uiteraard altijd in goed overleg
The Performance Matrix
Een betrekkelijk nieuw concept in de fysiotherapie en topsport is het begeleidingsconcept ‘The Performance Matrix’. Binnen dit product is een wetenschappelijk onderbouwd test protocol ontwikkeld voor basketballers. Deze heet de Basketbal matrix. Dit begeleidingsprogramma is ontwikkeld voor topsporters en nu ook beschikbaar voor amateurs en liefhebbers die meer uit hun sport willen halen. Met dit programma kunnen wij als fysiotherapeut snel en vakkundig de ‘verbeterpunten’ bij uw spelers ontdekken. Dit doen we door de spelers basketbal-specifieke testen te laten uitvoeren. Tijdens deze testen komen nog beter te ontwikkelen spiergroepen, ‘Weak Links’, in beeld. Met deze nieuwe kennis kunnen we vervolgens een oefenprogramma op maat samenstellen, waarmee de speler meteen aan de slag kan. Om de sporters binnen BC Bladel kennis te laten maken met dit product bieden we hen een gratis 4×4 meting aan. Deze test is een klein deel van de volledige Matrix en geeft in 10-15 minuten een beeld van het bewegend functioneren van de sporter. Hierna kan het advies gegeven worden om de volledige Basketbal Matrix af te nemen. Heb je terugkerende blessures of lukt het je niet om je gewenste niveau te bereiken dan kun je contact met ons opnemen voor een volledige Matrix of een gratis en vrijblijvende 4×4 meting.
Vergoeding via zorgverzekeraar
Wanneer besloten wordt te starten met sportfysio-manueel therapeutische behandeling, zal er gedeclareerd worden aan de zorgverzekeraar van de desbetreffende sporter. Hierin is het van belang dat spelers in november-december. jaarlijks goed hun polisvoorwaarden bekijken. Een goede verzekering voor fysiotherapie is voor elke sporter aan te raden. De meeste sporters hebben namelijk maar een minimale verzekering, of zelfs géén.

Collectiviteitskorting leden
Wanneer de vergoeding van de zorgverzekeraar op is, bieden we voor de leden van BC Bladel, met betrekking tot sportblessures een collectiviteitskorting aan. Dit houdt in dat ze bij ons voor €20,- behandeld kunnen worden, indien het eerste deel van het traject ook bij ons gedaan is. Dit is dus alleen wanneer vergoeding via de zorgverzekeraar niet meer mogelijk is. De rekening zal dan ook particulier gefactureerd worden aan de desbetreffende speler. Vergoeding door de club kan dan in overleg met de sporter besproken worden.

Deze collectiviteitskorting gaat pas in vanaf de 9e behandeling. Mensen die slecht of niet verzekerd zijn zullen dan ook pas vanaf de 10e behandeling van deze korting gebruik kunnen maken
Goede communicatie
Aan goede communicatie van de sportfysio-manueel therapeut naar de sportclub en/of (hoofd)trainer ontbreekt het vaak. Wanneer hier interesse is kunnen we samen en communicatieplan maken, zodat er duidelijkheid is over de fitheid van de sporters.

De sporter blijft natuurlijk altijd de keuze houden door wie hij/zij behandeld wil worden.

Bovenstaande geldt voor alle leden van BC Bladel, dus zowel de junioren als senioren. Voor verdere informatie over Fysiocenter Bladel kan gekeken worden op de website www.fysiocenterbladel.nl.

Daarnaast kun je ook de Facebook pagina van de praktijk ‘liken’. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze fysiotherapeuten en de praktijk. Klik op de onderstaande foto voor de link.

Met sportieve groet,

Team Fysiocenter Bladel,
Ronald Dirkx – Ruud van der Horst – Matthijs Reedijk
Lisanne Wilting – Anky van de Wiel – Maartje van der Ackerveken-Panjoel

Sponsoren:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram