De Alles Over Groenbeheer Allstars nog niet van hun stuk te brengen

13 oktober 2021

Zaterdag 9 oktober stond er een ontmoeting op de agenda tussen nog twee ongeslagen rivalen. Hoewel het seizoen nog jong is voelde de helden in het blauw de druk om te presteren, wetende een geduchte tegenstander tegen het lijf te lopen in Raamsdonkveer. Nadat de bal het spel in werd geworpen was het Bc Bladel dat het ijs brak en scherp uit de startblokken kwam met openingsscores van Melis, Mijs en Wevers, waartoe het al vlot 2-9 stond op de digitale scoreborden.

Hoewel Agathos bekend staat om zijn sporen verdiend te hebben in oorlogsvoering, vluchtte zij snel in een time-out. Niet onverdienstelijk helaas, de schutter van Bladel werd feller verdedigd en zelf werden ze gevaarlijk met middellange afstandsschoten waardoor het gelijk opging tot 14-16 eind eerste kwart.

Agathos zette zijn brutaliteit door in ‘knoesten onder de basket’ en wist de leiding te pakken in het tweede bedrijf tot 25-19. Even terug naar de tekentafel en de koppen bij elkaar voor de Alles Over Groenbeheer Allstars. De energie ging omhoog, de ruimtes op de aanvalshelft werden nu goed benut en de basket werd met lef aangevallen waardoor Bladel terug grip kreeg op de wedstrijd en het eigen spel. Even aan de thee bij een toch wel verdiende voorsprong van 29-33, al zeg ik het zelf.

Inmiddels was duidelijk dat de Raamsdonkveerders zich niet zo maar gewonnen zouden geven, dus Focus was het devies. Een kwart met goede kansen, maar ook troubeligheid in de passing en afronding waardoor het welbekende stuivertje wisselen was ingezet, totdat Bekker zich opnieuw ging bemoeien met de rebounds, de aanvallen verder werden doorgespeeld en van Beers een bevrijdende driepunter binnen legde met een heerlijke ‘swish’. Het momentum was aan onzer zijde en een ‘comfortabele’ 36-50 op de borden.

Nog 12 minuten te spelen, en knokken tot de eindstreep. Rustig uitspelen zat er niet in, maar de helden in het blauw bleven ondanks enkele penibele momenten en situaties van potentiële groei aan de goede kant van de score. De snelheid van Gubbels bleek niet te evenaren en na 40 minuten konden we opgelucht ademhalen en met trots terugkijken op deze teamprestatie. Hard gevochten, slim samen gespeeld en op het juiste moment toch de regie kunnen pakken. 55-64.

En als klap op de vuurpijl werd voor onze neus de kantine geopend waarbij het 5e kwart slechts een formaliteit was om binnen te slepen.. Hulde voor nu, en op naar de nieuwe reus die op ons pad gaat komen in lijve van de The Black Eagles op 6 november.

Scoorders: Mijs 18, Gubbels 15, Melis 10, Bekker 10, van Beers 6, Thieu 5

Sponsoren:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram