De Alles Over Groenbeheer Allstars: op naar Kampioenschap en Promotie?

10 juni 2022

28 mei 2022 stond dan eindelijk de laatste competitiewedstrijd op het programma voor de basketballers uit het vaandelteam van Basketbalclub Bladel. Met trots dragen zij het logo van de hoofdsponsor Alles Over Groenbeheer op de borst. Een eer, maar onder het mom van “Goed voorbeeld doet volgen” tevens een onuitgesproken druk, aangezien de hoofdsponsor in maart dit jaar eigenhandig de Eerste Prijs Nederlands Kampioenschap Maasheggen Vlechten in de wacht had gesleept. Hulde voor de heer Wevers, maar zouden de jonge honden van BC Bladel wel bestand zijn tegen deze druk om tot op het laatste moment te blijven presteren?

Heel vanzelfsprekend werd het in ieder geval niet! De top 4 van de competitie bleef het hele seizoen moordend dicht bij elkaar, onze captain emigreerde naar Zwitserland, de ander vluchtte een maand naar Hawaii en onze “rookie-tevens-topschutter” móest wel mee naar Sicilië. Maargoed, als team bleven we collectief sterk staan, waarbij de trainingsopkomst zelfs verbeterde naarmate het seizoen vorderde. Toch konden we niet voorkomen eind april een verliespartij te incasseren tegen Scheldesport op een vrijdagavond in Terneuzen. Het vijfde kwart wel dan wel dapper doorgestreden, maar dat was niet meer terug te zien op de sheet.

We mochten geen steken meer laten vallen in de 4 laatste wedstrijden, waarbij de hete adem van The Black Eagles – Rosmalen en  Barons – Breda voelbaar was. Uiteindelijk zou voor BC Bladel alles neerkomen op de 2 wedstrijden tegen Springfield – Berlicum. Thuis hard bevochten en knap gewonnen met 60 – 51, maar een uitwedstrijd is altijd anders. Dus alles kwam toch aan op 28 mei 2022.

Hier hadden we de kans om de cirkel rond te maken. In het voorgaande seizoen, geteisterd door Covid, werd er door de Alles Over Groenbeheer Allstars welgeteld 1 hele competitiewedstrijd gespeeld, tegen Springfield, in Berlicum, en verloren…

Nu konden we laten zien hoe we gegroeid zijn als team, als eenheid, met de ultieme beloning om bij winst het kampioenschap en de promotie op onze naam te kunnen schrijven.

Op naar de aftrap! 11.15 uur in Berlicum. Nadat de rook optrok van het tenuetjesdebakel bij de tegenstander bleek dat Springfield toch een 12-koppige draak had samengesteld voor vandaag. Gelukkig waren wij ook met 12 man sterk om deze klus te klaren. Coach van den Brink had zijn zenuwen van de afgelopen week goed weten te verbergen en stuurde zijn mannen met vertrouwen het kleine veld op. Het was wel te verwachten dat er wat zenuwen in de benen zouden zitten en de eerste score was dan ook al snel voor hen. Daarna wist Bekker het ijs te breken voor Bladel en het toegestroomde publiek liet luidkeels van zich horen. Na een snelle score van Gubbels en een eerste driepunter van Melis pakte we voorzichtig een eerste initiatief bij 2-7.

Uiteraard waren we er op bedacht dat Springfield een ervaren en geslepen team is met de nodige ervaring. Springfield maakte enkele aanpassingen en zo begon het stuivertje wisselen, waarbij we nog geen goed antwoord hadden op de midrangeschoten vanuit hen. Gelukkig bemoeide Raes en Bijnen (“groot”) zich inmiddels ook met de score waardoor het kwart werd afgesloten met 16-20.

Nog geen gelopen race dus! Het tweede bedrijf merkte Springfield op weinig antwoord te hebben op de individuele snelheid van Bladel, waartoe zei schakelde naar een zone verdediging. Voor de Alles Over Groenbeheer Allstars altijd even spannend, om dynamisch te blijven spelen en de ring aan te vallen. Er werd fysiek gespeeld en de scheidsrechter strooide rijkelijk met de Persoonlijke Fouten. Ook het publiek liet zich niet ongemoeid om op te komen voor de Bladelse belangen.

Het basketbal werd er niet mooier op, maar met een afwisseling van enkele inside en outside scores konden we toch aan de thee met een kleine voorsprong van 32-37.

De zenuwen waren inmiddels wel weggespeeld, maar de tegenstander nog niet. Het devies: blijven combineren, fel aanvallen en de energie hoog houden!

De zone van de tegenstander liet inmiddels zijn gaten vallen in het derde kwart, daarnaast wisten we balverlies te forceren en af te straffen met snelle uitbraken. Zonder dat Bekker het doorhad scoorde hij bij 37-47 het 1000e punt dit seizoen voor Bladel en wisten de Bijnens (“middel” en “groot”) de score op te vijzelen naar 44-60 eind derde kwart! Een serieus gat was geslagen en de scheur in de moraal van de tegenstander werd zichtbaar.

Nog 10 minuten doorknallen en de champagne zou koud staan. De geest was uit de fles, er werd mooi gecombineerd en met een 0-13 run voelde het publiek wat er te gebeuren stond. Iedereen droeg zijn steentje bij. Groeneveld raakte zijn shortcorner schot, van Beers stond als een huis in de verdediging, Raes maakte voor zijn 5e fout nog enkele sterke drives, Berger maakte verschillende steals, Keetels deelde zorgvuldig de bal, Bijnen (“klein”) bemoeide zich ook nog met de score en Wevers speelde met opgeheven hoofd zijn laatste wedstrijd voor het vaandelteam…

Zo stevende we af op een eindstand van 52-78 en werden we vol trots toegejuicht door de meegereisde fans! Coach van den Brink en Hoofdsponsor Wevers keken, en zagen dat het goed was.

Grote dank aan allen! Voor het vertrouwen, het plezier, de support, het enthousiasme en alles meer.

 

Enkele weetjes ter afsluiting:

Er is nieuwe clubhistorie geschreven: van den Brink is het eerste BC Bladel lid welke én (meerdere malen) kampioen is geworden als speler in het vaandelteam én later als coach van het eerste!! Hoezee, en op naar de Back-to-Back titel😉

Gubbels heeft stiekem in de douch tóch met de champagne gespoten, ondanks nadrukkelijk verbod, maar heeft zorgvuldig het plafond vermeden.

Captain Mijs was er bij op afstand, was voelbaar aanwezig en wordt bedankt voor zijn bewezen diensten. Op naar de hoogte training in Zwitserland.

Van Luijk, normaliter trouw aanwezig en vaste kracht, ontvluchte de wedstrijdspanning naar Tenerife, en proostte op het kampioenschap met ijzige pullen bier voor 1 Euro. Klinkt als een komend teamuitje.

Wouters (PiWi) heeft nog een BC Bladel sjaal in de trofeekast van Springfield laten plaatsen.

De schrijver van dit verslag heeft niet overal meer actieve herinneringen aan. Hij gaat hiervoor in therapie.

Dan resten nog de scores:

Gubbels 22

Melis 14

Raes 11

Bijnen “groot” 11

Bekker 10

Groeneveld 3

Bijnen “middel” 3

Bijnen “klein” 2

Wevers “kleine speler” 2

Sponsoren:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram